Äidin pieni prinsessa ihmettelee, kun veli saa aina vaan vaatteita tai vaippoja. No tänä viikonloppuna on ollut tytön vuoro. Mekkoja en tehnyt, niitä kun tuntuu kaapit olevan pullollaan :) Aiemmin viikolla, ideoita metsästäessäni, löysin Ottobre Design 04/2012 lehdestä paljon kivoja kaavoja tyttöä varten. Suunnitelmissa on ollut joku pitkähihainen paita, mikä olisi myös tyttömäinen, mutta helppo tehdä. Kokeiluun pääsi lehden Pupunen kaava.

 

020-normal.jpg

Kangasta mietittiin tytön kanssa pitkään, äidillä vaatimuksena olli että siinä olisi värejä, koska vaate saattaisi tulla mukaan perhekuvaukseen, missä ei saa olla valkoista. Päädyimme Nosh Organicsin pupuja kankaaseen, tämä on ollut kaapissa sellainen mistä en ole vielä nähnyt että mikä vaate siitä tulisi, joten on hyvä että se päätyi nyt työn alle. Muuten olisi voinut joutua pitkään odottamaan vuoroaan. Hmm, miksihän näitä kankaita pitää haalia niin paljon, ettei itsekään tiedä mitä niistä tahtoo tehdä :D Paidasta tuli tosi kiva, ainoa oli nuo hihan suut, mitkä eivät olleet tarpeeksi tiukat, että pysyisivät pussilla. Tälle kaveriksi tehtiin legginsit.

 

019-normal.jpg

Legginsien kaava löytyi samasta lehdestä kuin paitakin, eli OB 04/2012 Hopsis. Lisäsin kaavoihin reilusti pituutta, mutta se hävisi jonnekin. Näistä tuli hieman liian lyhyet, mutta menee kuitenkin tämän talven. Kankaat on tilattu kangastukusta, tuo ruskea taas näitä kaappia täyttäviä, mutta ei mitään mielikuvaa antavaa. Lahkeiden turkoosit pöllöt omasta tilkkukorista.

 

Tässä molemmat yhdessä. Kun sain nämä valmiiksi, en meinannut millään saada tyttö sovittaman vaatteita. Seuraavana päivänä kysyi jo että saako laittaa ne :)

20130831_092829-normal.jpg

 

Päätin kuitenkin tehdä tytölle vielä tänään perhekuvaukseen omat vaatteet erikseen. Olen joskus alkukesästä tilannut Sampsukan löytölaarista joustofarkkua. Kangas on lojunut levitettynä pojan huoneen sohvalla ja odottanut ideaa. Ainoa, mistä olin varma niin tiesin, että siitä tulee hame. Näin aiemmin FB.n kirpparilla hameen, mikä oli tehty trikoo suikaleista. Tykästyin malliin kovasti, koska se oli niin pirteän näköinen joten tässä päätin yhdistää nämä kaksi. Eilen käytin sitten pari tuntia vähintään laskemiseen, jotta kaavasta tulisi oikeanlainen. Se laskeminen ja vapaalla kädellä piirtäminen ei kyllä ole mun juttu :) Lopputulokseen olen kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen.

20130902_133955-normal.jpg

 

Tämä sai kaveriksi Pupunen-kaavalla tehdyn paidan Metsolan oravatrikoosta. Tähän laitoin kumpparin hihojen resorin sisään, jotta sain niistä tiukemmat. Molemmat hiat sai pariin kertaan purkaa, että onnistui.

20130902_134031-normal.jpg

 

Tässä vielä molemmat yhdessä.

20130902_133902-normal.jpg

 

En malta odottaa, että prinsessa näkee huomiset vaatteensa, kun pääsee kotiin päiväkodista :)